Всички категории
EN

Начало> Статии

Какво е климатик и какви са неговите предимства

Време: 2022-09-02 Хитове : 53

Въздушни охладители, това е електрически уред, който регулира температурата. Може да се използва на много места и е популярен и поради своите енергоспестяващи, екологични и евтини функции.

Какво е въздушен охладител?
Въздушен охладител, пълното име е изпарителен охладител, известен също като чилъри, климатик с водно охлаждане, промишлен климатик, енергоспестяващ климатик за защита на околната среда, климатик с вода, вентилатор за климатик. Почасовата консумация на енергия е само една осма от традиционния климатик, който има 50-годишна история в Австралия, Европа и Съединените щати и е въведен в Китай от 10 години. В началото се използва главно във фабрики и супермаркети, а през последните години, с появата на домашни машини, Air cooler има по-широк набор от функции.

Характеристики на въздушния охладител
1、Икономия на енергия: консумацията на електроенергия е само 0.4-1 градус на час, ниски експлоатационни разходи, консумацията на електроенергия е само 1/8 от традиционния компресорен климатик
2、Опазване на околната среда: без фреон, комплект в допълнение към миризма, вентилация, охлаждане, регулиране на температурата, влажност в едно.
3、Охлаждащият ефект е очевиден: обикновено до 5 ℃ -15 ℃ охлаждащ ефект и бързо охлаждане.
4、Голяма зона на покритие: всеки чилър покрива площ от 60-150 квадратни метра, почасов капацитет за подаване на въздух от 8000-18000m³, разстоянието за подаване на въздух е далеч.

Принцип на охлаждане
Използването на високоефективна технология за "директно изпарително охлаждане". Принципът е, че водата в процеса на изпаряване абсорбира топлината, тоест в стойността на енталпията на случая на същото, абсорбира чувствителната топлина на въздуха, намалява температурата на въздуха.

Характеристики на мокри завеси
Когато пресният въздух преминава през сърцевината на многослойната влажна завеса от композитни гофрирани влакна, водата върху мократа завеса се изпарява в директен контакт със свежия въздух и температурата на въздуха в крайна сметка се намалява до близка до температурата на мокрия термометър.

Принцип на вентилация
Новият външен въздух се филтрира и охлажда от изпарителния въздушен охладител и след това непрекъснато се изпраща в стаята, а мътният въздух с миризма, прах и висока температура се изхвърля навън, за да се понижи вътрешната температура.

Какво е домашен въздушен охладител?
Домашният въздушен охладител се нарича също домашен климатик за защита на околната среда, изпарителен охлаждащ вентилатор. Без компресор, без фреон, хладилният агент е вода, принадлежи към екологичния и енергоспестяващ климатик. Неговият принцип на работа е непрекъснато изпомпване на водата в резервоара от циркулационната водна помпа, през водната система от плат, равномерно напръскана върху изпарителния филтърен слой, горещ въздух на открито в изпарителната охлаждаща среда, в изпарителната охлаждаща среда и изпарителната охладителна среда мокра завеса (специален филтърен слой от пчелна пита, така че охлаждащият ефект да е по-идеален) обмен и пълен топлообмен на вода, чрез изпаряване на водата и абсорбция на топлина охлаждане студено чисто Въздухът се вкарва под налягане в помещението от тихия вентилатор.

Предимства на домашните охладители за въздух?
1. Евтино
домашните охладители за въздух са сравнително евтини, обикновено между 300 и 700 юана, ако само една функция за охлаждане на чилъра е още по-евтина.
2. Пестете електроенергия
Общата консумация на енергия на домашния въздушен охладител е само 60 до 80 W, което е сравнимо с тази на обикновен електрически вентилатор. Въпреки че не може наистина да постигне охлаждащия ефект на климатика, той е много по-добър от електрическия вентилатор.

Как да купя въздушен охладител?
Вижте процеса: когато потребителите купуват продукта, те могат да видят дали ставите на въздушния охладител са здраво свързани, дали винтовете, бутоните и другите използвани малки части са добре направени, дали инсталацията е стегната, дали контактът е добър и т.н. .. Ако покупката на въздушния охладител дори тези най-малки части е проблематична, тогава качеството на ключовите вътрешни компоненти може да си представите.
Вижте частите: Цялата машина за въздушен охладител се състои от различни части и качеството на частите е пряко свързано с експлоатационния живот на въздушния охладител и ефективността на използването му. Следователно разглеждането на основните части е най-важната част от целия процес на подбор.
Погледнете външния вид: Въпреки че продуктите с красив външен вид не са непременно с високо качество, висококачествените продукти определено ще имат красив външен вид. Следователно, когато купувате, можете да докоснете черупката на въздушния охладител с ръка, за да усетите дали има следи от надраскване, неравна повърхност, деформация и други явления; или дали има дефекти като неравномерно разпределение на пигмента, петна, мехурчета и т.н.
Погледнете марката: марката е изградена върху перфектната комбинация от качество на продукта и публичност на производителя, докато съзнателните производители обикновено имат дългосрочен стратегически план, така че относително казано марковите продукти са по-желани.

Предишна: None

Следващия : None